АГРО-БИО ТРЕЙДИНГ

АБТ е водещ дистрибутор на продукти за растителна защита. Ние предлагаме широка гама препарати, която да задоволява изцяло нуждите на производителите на селскостопански култури у нас.

Home Вие сте: Home Решения Технически култури Колорадски бръмбар

Разрешаването на проблеми е движеща сила и предизвикателство за нас.

forumДискусионен форум

http://forum.agrobiotrading.com/

Колорадски бръмбар Печат Е-мейл
Технически култури

Препарати:
Кораген, Уорант 714 ВДГ, Ламбада, Нуреле Д, Авант 15 СК


Колорадският бръмбар е разпространен във всички райони на страната. Вреди по всички културни и диви растения от сем. Solanacea. От културните растения основно напада картофите, патладжана и доматите.

Разпространен е  в цялата страна и има решаващо значение при производството на картофи.

Вредят възрастното насекомо и ларвите, като се хранят с листата на растенията. При силно нападение картофите се обезлистват и добивите от тях се понижават. Най-опасни са повредите, причинени по време на цъфтеж и клубенообразуване.

Колорадския бръмбар развива 2-3 поколения и зимува като възрастно насекомо в почвата на дълбочина до 30 см. Презимувалите бръмбари излизат от почвата след затопляне на времето и започват да се хранят с диви растения от сем. Solanaceae, а след това преминават по поникналите картофи.

Борба: Пръскане с инсектициди срещу възрастното и ларвата. Третирането да се извърши няколко пъти в зависимост от развитието на неприятеля, като първите пръскания да са при поява на ларвите от трета възраст, което съвпада с масовото излюпване на ларвите от първа възраст, а основната маса бръмбари са излезли вече на повърхността почвата.

coloradoPotatoBeetleDamage   colorado-beetle2-150x1461   15236093-the-red-colorado-beetle-s-larvae-feeding-on-the-potato-leaf

 
Нашите партньори: logo-zapi-spa
logo_belchim 1 logo-leili
Powered by IT Business Solutions Top
Потребителско име
@agrobiotrading.com
Парола