АГРО-БИО ТРЕЙДИНГ

АБТ е водещ дистрибутор на продукти за растителна защита. Ние предлагаме широка гама препарати, която да задоволява изцяло нуждите на производителите на селскостопански култури у нас.

Home Вие сте: Home Решения Рапица Рапична листна оса

Разрешаването на проблеми е движеща сила и предизвикателство за нас.

forumДискусионен форум

http://forum.agrobiotrading.com/

Рапична листна оса Печат Е-мейл
Рапица

Препарати:

Циклон 10 ЕК, Ламбада 5 ЕК, Нуреле Д,


Най-опасните вредители през есента са ларвите на рапичната листна оса.

Рапичната листна оса развива три поколения годишно, от които най-опасно е третото, есенно поколение. Осата снася яйцата си по долната страна на петурите, около нерватурата. Младите лъжегьсеници се хранят по долната страна на листата, като нагризват първоначално долния епидермис под формата на малки ямички. По-късно прогризват отвори по листната петура или правят периферни нагризвания. При масово нападение нагризват също листните дръжки и вегетационния връх, в резултат на което силно повредените растения загиват още през есента.
Сухото, топло и тихо време благоприятства летежа на възрастните индивиди и снасянето на яйцата. Ларвите се чувстват най - добре в топли и влажни условия. В резултат на масовото им размножаване за една седмица рапицата "изчезва" от полето. Причина за това е, че в двата последни стадия на развитие ларвите си набавят 85% от необходимата храна за период от една седмица! Разтегленото във времето поникване и меката есен благоприятстват развитието на вредителите.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

 
Нашите партньори: logo-zapi-spa
logo_belchim 1 logo-leili
Powered by IT Business Solutions Top
Потребителско име
@agrobiotrading.com
Парола